Miniévadra készül az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Marosvásárhelyen

December 10. és 13. között kilenc, magyar és román nyelvű előadással, workshoppal, lapbemutatóval várja marosvásárhelyi közönségét, kicsiket és nagyokat az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Nyomda utcai székházában.

 Csütörtök délelőtt a 4 éves kornál nagyobbaknak szánt Kortyondi király című, Rumi László rendezte, magyar nyelvű mesejáték szerepel a műsoron délelőtt 11 órától a nagyteremben. Ugyanaznap délután 4 órától az Ariel konferenciatermében a Bárányok vagy szuperhősök címmel Raisa Ané és Andrei Chiran tart workshopot. Délután 5-tól pedig az Ariel kávézőjában a Nouă című lapot mutatja be Olga Macrinici.

Este 6 órától újból a kicsiket, a 3 évesnél nagyobbakat várják az Ariel Stúdióba, ahol Lázár Attila bábelőadására kerül sor, a Bábtáncoltató Betlehemes című produkcióra.

Este 7-től a nagyteremben román nyelvű előadás lesz, Traian Savinescu rendezésében a Turandot című előadás a 4 és 104 éves kor közöttieknek ajánlott.

December 11-én, pénteken délelőtt 11 órától a nagyteremben A brémai muzsikusok című magyar nyelvű előadással folytatódik a miniévad. A darab rendezője Vidovszky György (Magyarország). Négy éves kortól ajnánlják az előadást.  Déli 12 órától a konferenciatyeremben Utazás a hibák országába címmel és Anamaria Galea vezetésével zenei workshopot tartanak.  Délután 4-től az Ariel Stúdióban  Színikör lesz Halmágyi Éva és Bonczidai Dezső vezetésével, 8-12 éves gyerekek szereplésével. Azt követi 5 órától a nagyteremben az Alice Csodaországban román nyelvű gyerekelőadás Georgeta Lozincă rendezésében.

Este fél héttől az Ariel Stúdióban a Rumi László rendezte Momo szerepel műsoron, magyar nyelvű ifjúsági- és felnőttelőadás.

December 12-én, szombat délelőtt 11 órától a nagyteremben A legszebb ajándék című román nyelvű gyerekelőadás lesz megtekinthető Gavril Cadariu rendezésében. Délben 12-től a nagyteremben: In Memoriam Anca Rotescu.

Szombat délután 5 órától bemutatóra kerül sor: az Évszakok című nonverbális előadás 0-4 éves gyereknek szó, és Barabás Olga rendezte. A bemutató helyszíne az Ariel Stúdió.

Este fél 7-től a konferenciateremben Kerekasztal-beszélgetésre kerül sor az Ariel Színház előadásairól. 

December 13-án vasárnap délelőtt 11 órától az Évszakok című előadás lesz újból látható az Ariel Stúdióban. Délután 5-től a nagyteremben könyvbemutatót tartanak, Cseke Péter verseskötetét mutatják be: Szózacc – Rímes gondolatok címen. 

Kimaradt?