Táncos tündérmese a marosvásárhelyi színházban

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében mutatja be a Bekecs Néptáncegyüttes Hamupipőke című zenés játékát, melyet Benedek Elek tündérmeséje nyomán állított színpadra a fiatal társulat.

Ajánlójuk szerint a produkció a népzene és néptánc nyelvén mesél a gyerekeknek a boldogság kereséséről és megtalálásáról. Hamupipőke a gonosz mostoha és lányai rabságából keresi a kiutat és az elveszített édent, a királyfi pedig a megromlott, pénzközpontú világból akar menekülni. A türelmes, kitartó keresés és ellenszegülés a királyi család akaratának azonban nem könnyű feladat. Külön-külön indulnak el, majd a végén összetalálkoznak, és „élnek, míg meg nem haltak…”.

Alkotók:

Rendező-koreográfus: Ivácson László; dramaturg: Fazakas Misi; zene: Fazakas Levente és a Heveder zenekar; szereposztás: Csiki Zsuzsa, Elek István, Ritziu Ilka Krisztina, Chiricuţa Adrien, Diós Brigitta, Mészáros Zoltán, Deák Bernadett Tímea, Benő Barna, Nagy Keresztesi Tamás, Fülöp Eszter, Adorjáni Orsolya, Benkő Klára,  Forai Tünde, Pop Beáta , Sikó Emőke, Siklódi Csaba, Hánesz Arnold, Hánesz Edvin, Szász Lóránd, Puskás Árpád, Vass Róbert

Az előadás december 4-én, pénteken 10.00 és 12.00 órától tekinthető meg a Nagyteremben. Jegyek 10 lejes áron a www.biletmaster.ro honlapon és a színházi jegypénztárban válthatók.

Kimaradt?