Különleges tárlat a Nőről a Kolozsvári Rádió galériájában

Simon Norbert csíkszentkirályi fotóművész, született 1994. november 12-én, jelenleg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Filmművészet és Média szakán tanul. Első fényképezőgépét 2011. decemberében vette, azóta hatalmas léptekkel tör előre. Munkáit számos divatmagazin publikálta, többek között a Vogue, az Institute, és a Dark Beauty.

Flora című sorozata első ízben látható Kolozsváron. A Flora képeket a Dark Beauty, az Elegant és a People Art Gallery magazin is közölte. A sorozat egyik képe 2015. július 13-án, digitális vetítésen volt látható Párizsban, a Louvre-ban. Sajátos technikával készült képek, a modellek sminkje, megvilágításuk egyedülálló. A rendkívül változatos színhasználat, a smink, a jó és a rossz lehetséges váltakozását mutatja be, természetesen az alkotó egyéni szűrőjén keresztül.

A Flora sorozat létrejöttében közreműködött Gudana Ottilia virágkötő művész és Merka Bea sminkes.

Simon Norbert munkáiban ellentétek széles skáláját futja be, középpontban többnyire a Nő áll a maga szépségében, környezetét dominálva. A törékeny női test kiemelkedik a művész által teremtett, berendezett világból. A képen uralkodó kontraszt sajátos egységet teremt.

Simon Norbert munkái megtekinthetők itt vagy a www.simonnorbert.eu weboldalon.

A különleges fotósorozat év végéig tekinthető meg a Kolozsvári Rádió Galériájában. A megnyitó időpontja csütörtök (november 26.)  18 óra, cím: Donáth út 160.

Kimaradt?