Magyar nyelvű programmamagazin jelent meg Kolozsváron: MA ESTE

Havi programmagazint ad ki az Igen, tessék! egyesület Kolozsváron. A MA ESTE című, ingyenes, havonta megjelenő programmagazin célja láthatóbbá tenni  Kolozsvár pezsgő és sokoldalú szórakoztató programjait és kulturális kínálatát. Az Igen, tessék! egyesület legújabb kiadványával a kultúrát szolgáltató intézményeket, szervezeteket kapcsolná össze a közönséggel.

A MA ESTÉT az Igen, tessék! terjesztői hálózata juttatja el a kolozsvári és Kolozsvár környéki háztartásokba, de megtalálható lesz a leglátogatottabb kulturális intézmények, vendéglátóipari egységek székhelyén is – közölték a Maszollal a kiadvány szerkesztői.

A MA ESTE eseménytár lapbemutató sajtótájékoztatóján Talpas Botond, az egyesület elnöke elmondta, hogy az eseménytár kiadásával szeretnék megkönnyíteni a magyar anyanyelvű lakosság számára a kolozsvári szórakoztatóipari, illetve kulturális programok közötti eligazodást. A havilapba a magyar nyelven is elérhető programok mellett a román, illetve más nyelvű események is bekerülnek.

Bethlendi András a lap arculatát és tartalmát ismertette. „A 16 oldalas eseménytárban a kolozsvári és Kolozsvár környéki magyar közösséget megszólító kulturális, szabadidős, szórakoztató rendezvények, események beharangozói kapnak helyet, valamint különböző állandó programok, mint például a színházak vagy az Ecsetgyár havi műsora” – mondta az Igen, tessék! egyesület ügyvezetője.

A programmagazin az eseménytár rovat mellett a hónap legizgalmasabbnak ígérkező eseményeivel kapcsolatos háttéranyagokat, interjúkat, recenziókat is közöl. Az első lapszámban Györgyjakab Enikő színésznővel készült interjú jelent meg arról, hogy idén miért lesz érdemes betérni a színházba. A 8. és 9. oldalon az Ecsetgyár novemberi eseményeinek hátteréről olvashatunk részletes összefoglalót. A lapban előzetest találunk a közelgő Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozóról, valamint a Puck Bábszínház és a ZUG kultúrtér által újrainított Lugosi Béla filmklubról is.

A MA ESTE szerkesztői minden hónap 10-ig a maeste@igentessek.ro címre várják a következő hónapra vonatkozó programajánlókat – olvasható Krippán Kinga kommunikációs referens levelében.

 

Kimaradt?