Otthon, MásKÉPp: fotópályázat magyarországi és romániai fiataloknak

Az Új Nemzedék Központ és a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa „Otthon, MásKÉPp” címmel fotópályázatot hirdet Romániában és Magyarországon élő, 14-25 éves fiatalokból álló, 3 fős csapatok számára. Beküldési határidő 2015. november 13.

A pályázók feladata bemutatni, hogy melyek azok az dolgok (tárgyak, épületek, helyek, személyek, események, stb.), amelyek számukra értéket képviselnek és meghatározóak a lakóhelyükön.

Az alkotások a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros projekt prioritásaihoz igazítva a következő témákban készülhetnek: Tér, Kultúra, Munka, Erő, Öröm, Vízió.

A választott témáról tetszőleges technikával készített montázsokat várnak, melyek három különböző perspektívából álló külön fotót tartalmaznak. A zsűri a beérkezett pályaművek ötletességét, kreativitását és az alkotás innovatív megközelítését díjazza, tehát nem elsősorban a fotók művészi értékét, vagy a kivitelezés minél profibb technikáját értékeli.

A zsűri valamennyi meghirdetett pályázati kategóriából kiválasztja a legjobb fotómontázsokat, melyeket vándorkiállítás keretében mutat be Kolozsváron, majd több magyarországi helyszínen. Emellett a díjazottak értékes ajándékokat vihetnek haza.

A pályázat a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros, az Igen, tessék! mozgalom, a Mathias Corvinus Collegium és az Új Nemzedék Központ együttműködéséből jött létre, a Sapientia EMTE Kolozsvári Hallgatói Önkormányzata, a Városok-Falvak Szövetsége, valamint a Kulturális Régió támogatásával.

További információk a jelentkezéssel és a pályázat követelményeivel a www.ujnemzedek.hu és a www.kolozsvar2015.eu oldalakon olvasható. 

Kimaradt?