Magyar kampányfilm először nyert aranyat Cannes-ban

A MOL-csoport Társasági Kommunikációs csapata arany díjat nyert a cannes-i Corporate Media & TV Awardson. A MOL-csoport 2014 évi UPPP kampányfilmje az integrált kommunikáció kategóriában nyerte el a legjobb video díját. A kampány 10 országban futott, a cél az volt, hogy a MOL-csoport kutatás-termelés üzletága számára kiemelkedő tehetségeket toborozzon

A cannes-i díjátadón a zsűri kiemelte, a MOL-csoport 2014-es UPPP kampány videója innovatív és izgalmas módon toborozza aföldtudományi- és olajipari, valamint műszaki tanulmányokat folytató hallgatókat. A film a társaság UPPP online versenyén való részvételre hívta fel az egyetemisták figyelmét - írja a mol.hu. A Cannes Corporate Media & TV Awards a világ egyik legnagyobb nemzetközi vállalati filmes fesztiválja, a díjért a MOL-csoport 40 országból 771 jelentkezővel versengett. Magyar kampányfilm először nyert aranyat Cannes-ban.

A MOL-csoport 2014-es UPPP kampány videója egy integrált marketing és PR kampány részeként a földtudományi és az olajipari hallgatókat célozta meg. Arra hívta fel a figyelmüket, hogy vegyenek részt a nemzetközi tehetségfejlesztő UPPP programban. Az online verseny során háromfős csapatok virtuális forgatókönyv szerint versengenek egymással, az egyetemistáknak stratégiai és iparági feladatokat kell megoldaniuk. A témát a film kreatívan és futurisztikus módon ábrázolja. A történetet és a videót magyar Greenroom Kft. kreatív ügynökség készítette.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az integrált kommunikációs kampány elismeréseként elnyertük ezt a rangos díjat” - mondta Dominic Köfner, a MOL-csoport társasági kommunikációs igazgatója. – „Ez a díj képviseli társaságunk kreativitását és innovatív szellemiségét, illetve azokat a kiemelkedő hallgatókat és friss diplomásokat, akiket szeretnénk sorainkban látni”.

A Cannes Corporate Media & TV Awards évente díjazza a világ legkiválóbb vállalati filmjeit, online média és TV-s dokumentumfilmjeit. A díjakat – vállalati filmes fesztiválként egyedülállóan – a világ egyik legfontosabb film- és reklámipari központjában, Cannesban, Franciaországban adják át. A nemzetközi verseny nyitva áll a filmkészítők, ügyfelek, ügynökségek, TV állomások és hallgatók előtt. A Cannes Corporate Media & TV Awards a vállalati filmek egyik legfőbb nemzetközi fesztiválja.

Az UPPP célja a MOL-csoport népszerűsítése a kutatási és termelési (upstream) hallgatók körében. A kiválasztott egyetemek hallgatói lehetőséget kapnak a vetélkedőn való részvételre. A hallgatók először egy online platformon versengenek, ahol iparági és stratégiai feladatokat oldanak meg. A legjobb csapatok részt vehetnek az élő döntőben Budapesten, és összesen 7 és fél millió forintért (25 ezer euróért) versenyezhetnek. A legjobban bizonyító hallgatók állást kaphatnak vagy lehetőséget arra, hogy részt vegyenek a 18 hónapos tehetségfejlesztő programon. A még nem végzős hallgatók részére ösztöndíjas képzésben és nyári szakmai gyakorlaton való részvételt ajánlanak fel.

Kapcsolódók

Kimaradt?