Groteszk komédia bemutatójára készül a vásárhelyi társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának első nagytermi bemutatója az About Übü című groteszk komédia, melyet Alfred Jarry szövegei alapján állított színpadra Sorin Militaru rendező.

Az előadás szövege Jékely Zoltán, Jákfalvi Magdolna, Weöres Sándor és Bertóti Johanna fordításainak felhasználásával készült.

Sorin Militarut sikeres előadások kötik a Tompa Miklós Társulathoz. Olyan, szakmailag is elismert előadások fűződnek a nevéhez, mint az Alvás (2009), A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása (2011) és az Alkésztisz (2014).

Szereplők: Galló Ernő, Berekméri Katalin, Bartha László Zsolt, László Csaba, Lőrincz Ágnes, Varga Balázs, Bokor Barna, Kiss Bora, Korpos András, Tollas Gábor, Henn János, Benő Kinga, Béres Ildikó, Csíki Szabolcs, Fodor Piroska, Fülöp Bea, Gecse Ramóna, Kilyén Ilka, Moldován Orsolya, Nagy Dorottya, Ördög Miklós Levente, Ruszuly Ervin, Simon Boglárka, Somody Hajnal, Szabadi Nóra.

Zenészek: Badi Miklós, Bonta Ciprian, Fazakas Attila, Fábián András, Pál Tamás, Puja Barna, Sándor László

Az ABOUT ÜBÜ bemutató előadására 2015. október 16-án, pénteken kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Érvényesek a Bernády György mecénás és a Kemény János bemutató bérletek.

A bemutatót megelőzően október 16-án, pénteken 18.00 órától a színház emeleti előcsarnokában könyvbemutatóra kerül sor, mely része a JUBILEUMI ÉVAD ünnepi programsorozatának. Ferencz Éva FERENCZY ISTVÁN című, a Korunk Kiadónál megjelent „beszélgetőkönyve” az egykori színészóriásnak, tanárnak állít emléket. A kötet előszavát Gáspárik Attila jegyzi, aki a szerzővel együtt ismerteti a kiadványt.

Jegyek és az új évadra szóló bérletek a Kultúrpalota jegyirodájában (telefon 0372758230), a színházi jegypénztárban (telefon: 0365806865) és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók. 

Kimaradt?