Új szereposztással játsszák a Rigolettót a Kolozsvári Magyar Operában

 Rigoletto szerepében Balla Sándor mutatkozik be a Kolozsvári Állami Magyar Opera közönségének csütörtökön, október 15-én, míg a bérgyilkos Sparafucile szerepét Köpeczi Sándor énekli. Verdi egyik legismertebb operáját vasárnap lecke-előadásban is megismerhetik a művelődni vágyók.

A Rigoletto soha nem került le a repertoárról, mert a szabados életű antihős, a naiv hősnő, a lelketlen bérgyilkos és a tragikus udvari bolond minden operák legélettelibb teremtményei közé tartoznak – hála persze Verdi szünet nélküli ragyogó zenéjének. A herceg ,,La donna è mobile” (Az asszony ingatag) áriája a legismertebb, de az egész Rigoletto a népszerű operaszámok parádés egymásutánja, csúcspontjuk pedig a III. felvonásbeli négyes, a ,,Bella figlia dell’amore” (Halld a szómat, édes lánykám): itt a három főszereplő és Maddalena gyönyörűségesen gyöngéd dalban mondják el egymásnak ellentmondó érzelmeiket.

A szereplők jellemvonásait nem egyetlen ária rajzolja meg, hanem az opera teljes folyamata bontja ki és világítja át, és az egész műalkotást Rigoletto (Verdi szavaival) ,,külsőre otrombán formátlan és groteszk, de belsejében szenvedélyes és szeretettel teli” alakja fogja össze. Ebben a nagyszerű szerepben fog most bemutatkozni Balla Sándor, míg a bérgyilkos Sparafucile életre keltője ezúttal Köpeczi Sándor lesz. Rajtuk kívül Mányoki László Monterone gróf és Sándor Csaba, Marullo udvaronc szerepében debütál, míg Gergely Arnold Ceprano grófot énekli majd.

Előadások: 

2015. október 15., 18.30

2015. október 18. (leckeelőadás), 11.00

Kimaradt?