Elárverezi Faludy György hagyatékát 41 éves özvegye

Árverezésre bocsátja a 96 évesen elhunyt író, Faludy György hagyatékát özvegye, a 41 éves Faludy Fanni. November 5-én az író bögréjétől kezdve Kossuth-díjáig számos személyes tárgyához hozzá lehet jutni, még kiadatlan kézirataihoz is.

Az özvegyet a Blikk idézi: „Gyurka sok személyes tárgya, többek között a bögréje, a bőr nyaklánca ötezer forintos kikiáltási árról indul.” Kalapács alá kerülnek bútorai, festményei, ruhái, és a dedikált férfimagazin is, amelyben a házaspárról ruhátlanul közöltek fotósorozatot.

Kovács Fannit 2002-ben vette nőül az író, Faludy György akkor 92, menyasszonya 27 éves volt.  Az özvegy úgy nyilatkozott a Blikknek: a kényszer vitte rá az árverésre, ugyanis nem tudta létrehozni a férje emlékszobáját, és helyhiány miatt kell az értékes hagyatékon túladnia.

Kijelentette: már nem tudja és nem is akarja finanszírozni a Faludy György Irodalmi és Művészeti Alapítvány kiadásait. „Különösen szomorú döntést kellett hoznom Gyurka halála után tíz évvel” – mondta az író egykori felesége.

Faludy még életében gyűjteményének több ezer értékes kötetét a Széchenyi könyvtárnak ajándékozta, sok értékes darabot, személyes tárgyait azonban Fannira hagyta. A mintegy 100 darabból álló gyűjtemény a Pintér Galériában kerül kalapács alá november 5-én.

Kapcsolódók

Kimaradt?