Gyarmathy Lívia filmrendező életműdíjat kap

Életműdíjat kap Gyarmathy Lívia filmrendező a szeptember végi 2. Budapest International Documentary Festivalon (BIDF) - jelentették be a nemzetközi dokumentumfilmes mustra szervezői keddi budapesti sajtótájékoztatójukon. 

A fesztivál alapító-igazgatói, Balogh Rita és Sós Ágnes elmondták, hogy Gyarmathy Lívia a fesztivál első életműdíjasa lesz, az elismerést az ötnapos rendezvény záró eseményén nyújtják át. A fesztiválon négy alkotása - az 58 másodperc, A lépcső, A mi gólyánk és a Táncrend - vetítésével tisztelegnek a rendezőnő előtt. 

A nemzetközi mustra központja az Uránia mozi lesz, a másik helyszín pedig a Tesla kulturális központ. A 36 alkotást felvonultató programot a Skóciától Kongóig, Indiától Argentínáig, a világ minden részéről érkezett filmekből válogatták össze. A vetítések négy szekcióban zajlanak. A Nézz szembe a szüleiddel mezőnyben a gyerek-szülő viszony kerül terítékre. A Nézz szembe az öregedéssel szekció az idősek vágyaival, céljaival, terveivel foglalkozik. A Nézz szembe az elnyomással elnevezésű válogatás filmjeiben olyan emberekről esik szó, akik szeretnék egy kicsit jobbá tenni a világot. A Nézz szembe a sztereotípiákkal elnevezésű szekciót pedig a kirekesztéssel szembesülőknek szentelték. 

Kimaradt?