José Carreras koncert Kolozsváron

Kolozsváron koncertezik José Carreras. A világhírű tenor november 29-én a sportcsarnokban tart előadást. A kiemelkedő zenei eseményt "The Very Best Of José Carreras" néven szervezik meg. 

A koncertre a legdrágább jegy 500 lej, de 350 és 300 valamint 250, 200 és 150 lejért is be lehet jutni az előadásra. Jegyek egyebek között a bilete.ro, myticket.ro és eventim.ro oldalakon rendelhetők.

 Az 1946-ban Barcelonában született José Carreras már 5 évesen egy katalán rádióállomás adásában szerepelt, 11 évesen pedig fellépett a barcelonai Teatro Liceo színpadán. Eredetileg vegyésznek készült, de hamar rájött, hogy inkább a konzervatóriumba szeretne beiratkozni. 1971-ben az olaszországi Parmában megnyerte a nemzetközi Verdi énekversenyt, majd megnyíltak előtte a világ operaházai. Énekelt többek között a londoni Covent Gardenben, a budapesti Operaházban, a New York-i Metropolitan színházban, a bécsi Operaházban, a milánói Scalában.

Több operafilmet is forgatott. Karrierje töretlenül ívelt fölfelé, egészen 1987. július 14-ig, amikor is éppen Párizsban tartózkodva egy Bohémélet-filmforgatás alatt megtudta, hogy akut leukémiában szenved. Hosszas gyógykezelése miatt 1988 nyaráig nem lépett fel sehol. Gyógyulása után 1988. július 21-én lépett fel újra, a barcelonai Diadalív előtti téren, azóta is a világ leghíresebb operaénekesei közé tartozik.

Kimaradt?