Sikert aratott Milánóban a Kolozsvári Magyar Opera

A Milánói Világkiállítás idején nagyszabású magyar kulturális-művészeti rendezvénysorozatra került sor Milánó városában, és számos közeli helyszínen.

Ennek volt része az a három operaelőadásból álló sorozat, mely a magyar operaművészet Bartók utáni korszakait hivatott bemutatni.

Szeptember 1-jén Lajtha László A kék kalap című vígoperájának és Vajda János Leonce és Lénájának keresztmetszetét, szeptember 3-án Selmeczi György Spiritiszták című, olasz nyelvű operáját, míg szeptember 5-én Eötvös Péter Lady Sarashina című művét tekinthette meg a zeneszerető közönség a Kolozsvári Magyar Opera, a budapesti Magyar Állami Operaház és a Liszt Ferenc Zeneakadémia, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarának közreműködésével.

„A Kolozsvári Magyar Opera társulata hazai értékközvetítő munkája mellett külhoni tevékenységével is képes megmutatni önmagát és zenei értékeinket. Erre szép példa a milánói Il Triennale háromszoros megmérettetése, valamint az a tény, hogy művészeink a zene egyik európai fővárosában is maradandó élményeket hagytak maguk után” – írta a Maszolnak eljuttatott közleményében a kolozsvári zenei intézmény vezetősége.

Kimaradt?