Alkotásokat várnak a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlére

Hargita és Kovászna Megye Tanácsa, marosszéki önkormányzatokkal összefogva, kulturális intézményei közreműködésével, kulturális és civil szervezetekkel közösen, október 8–18. között szervezi meg az V. Székelyföld Napokat. E rendezvénysorozat keretében második ízben rendezik meg a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlét, 2015. október 8–18. között. Erre várnak alkotásokat a szervezők.

A rendezvény több helyszínen zajlik a jelzett időszakban, városokban és falvakon, lehetőség szerint közönségtalálkozókkal, beszélgetésekkel.

Olyan dokumentumfilmek benevezését várják, amelyek a rendszerváltás után keletkeztek, és székelyföldi témákat dolgoznak fel. Egy alkotó maximum 2 filmmel nevezhet be. További felvilágosítás Szabó Károlytól kapható, e-mail: szkarcsi@gmail.com, jelentkezési határidő 2015. szeptember 18.

A nevezési adatlap a www.kultkov.ro honlapról tölthető le, vagy igényelhető az szkarcsi@gmail.com e-mail címről.

A rendezvény főszervezője a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, társszervező a Bibliofil Alapítvány M.E., a Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?