Szeptemberben újra TEDx konferencia lesz Marosvásárhelyen

A változás csírái: ez a témája a Marosvásárhelyen másodszor megrendezésre kerülő TEDx konferenciának. A közönség szeptember 12. és 14. között olyan inspiráló emberekkel találkozhat, mint Raed Arafat, a SMURD megalapítója, Haller Piroska informatikus, Shinya Ozaki karmester, W. Szabó Péter blogger és sci-fi író, Kádár Magor tréner és egyetemi docens, Alexandru Lupșa idegsebész, Kincses Réka színház- és filmrendező, Andreas Moser ügyvéd és világutazó, Marius Șoflete építőmérnök, Bogdan Rațiu román nyelv és irodalom tanár, Rudy Moca bábrendező, Raluca Mureșan idegenvezető, Radu Deac szívsebész, valamint Ștefan Moisei, programozó.

„Szeptember 12-én 14 fellépő fog arra ösztönözni, hogy merjünk változni és változtatni” – ígérik a konferencia szervezői. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színházában zajló, második alkalommal megrendezésre kerülő TEDxTârguMureș konferencia jelképes témája a Seeds of Change (A változás csírái).

„A konferencia célja, hogy a város, illetve a régió legizgalmasabb és leginspirálóbb gondolkodóit az élet különféle területeiről összegyűjtse, illetve, hogy úgy az egyéni, mint a közösségi szinten szükséges változás hírnöke legyen. A tavaly első ízben megrendezett marosvásárhelyi TEDx konferencia sikere után, idén újra inspiráló és innovatív ötleteket, gondolatokat, eszméket képviselő és terjesztő előadókkal találkozhat a közönség” – írják a szervezők.

Az eseményen fellép Raed Arafat, a SMURD megalapítója, Haller Piroska informatikus,  egyetemi docens, Shinya Ozaki karmester, W. Szabó Péter felhasználói felület tervező, blogger és sci-fi író, Kádár Magor trainer és egyetemi docens, Alexandru Lupșa idegsebész, Kincses Réka színház- és filmrendező, Andreas Moser ügyvéd és világutazó, Mariu Șoflete építőmérnök, Bogdan Rațiu román nyelv és irodalom tanár, Rudy Moca bábrendező, Raluca Mureșan idegenvezető, Radu Deac szívsebész valamint Ștefan Moisei, programozó.

A mára világfogalommá vált TED (Technology, Entertainment, Design – technológia, szórakozás, dizájn) civil kezdeményezés, amely 31 éve indult Kaliforniában egy exkluzív és különleges konferenciaként. A megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) platformjaként ismert interdiszciplináris TED-konferenciák nyitott, kreatív, szórakoztató és ösztönző előadások révén keltik fel a figyelmet a mindannyiunkat érintő kihívásokra. A TEDx független, helyi rendezvényeket takar  a TED szellemiségében, azaz megosztásra érdemes, innovatív ötleteket, gondolatokat, eszméket hivatott terjeszteni.

A rendezvényre jegyeket a www.bilet.ro oldalon lehet vásárolni. További információk és részletek itt, illetve a közösség Facebook oldalán. 

Kimaradt?