Szász erődtemplomokba hozzák Salvador Dalí litográfiáit

Salvador Dalí negyven litográfiáját hozza el szeptemberben az erdélyi szász erődtemplomokba az evangélikus egyház és Thomas Emmerling műgyűjtő. A spanyol művész Biblia-illusztrációi szeptember 12-étől kezdődően láthatók majd Kisdisznód (Michaelsberg, Cisnădioara), Nagydisznód (Heltau, Cisnădia Mare), Felek (Freck, Avrig), Kerc (Kerz, Cârţa) és Kissink (Klein-Schenk, Cincşor) műemlék épületeiben vagy azok közelében.    

A kiállítás-együttes szeptember 12-én, 18 órakor nyílik meg a kisdisznódi Bazilikában, ahol a dzsessz-akkordok és a naplemente fokozzák majd a hangulatot az 1180-ban épített hajlékban. A Biblia Sacra első két részének litográfiái, a Genézis és az Exodus a kisdisznódi barokk templomban láthatók majd minden nap 17 és 18 óra között, október 31-éig.

A Példabeszédek, a Zsoltárok és az Énekek Éneke litográfiáit a nagydisznódi erődtemplom látja vendégül, naponta 10-13 és 14-18 óra között lehet majd megtekinteni, szintén október végéig.

Az Angyali Üdvözlet és a Hegyi Beszéd a feleki Brukenthal-palotában kap helyet, 10 és 18 óra között lesz látogatható.

Kercre A vihar lecsendesítését és Az utolsó vacsorát viszik el, itt is 10 és 18 óra között lehet majd megcsodálni Dalí litográfiáit.

A Jézus kínszenvedéseivel és a Szentlélek eljövetelével kapcsolatos munkák Kissinken, az erődtemplom melletti Fritz Balthes iskolában kerülnek majd a közönség elé, 10 és 18 óra között, október utolsó napjáig. Ezen a településen búcsúzhatunk a kiállítástól november 1-jén, amikor orgonazene, Dalí-emlékkiállítás és helyi specialitások várják az érdeklődőket 15 órától az erődtemplomban.  

Jegyeket a nagyszebeni Luxemburg-házban és a helyszíneken lehet vásárolni. A projekt az Európai Épített Örökség Napjai keretében valósul meg, az evangélikus egyház, Thomas Emmerling műgyűjtő, a Klingeis Consulting és a kissinki Contrafort Egyesület jóvoltából.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?