Négymegállós kultúrestre készülnek Sepsiszentgyörgyön

Zenés tárlatvezetésre, fotókiállításra, könyvbemutatóra, jazz koncertre és a szegénységről és gazdagságról való beszélgetésre várják a háromszékieket. A tartalmas csütörtöki kultúrestre a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban (EMŰK) és a Tein Teaházban kerül sor.

A Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület és a Tein Teaház által szervezett  négy-megállós rendezvény első állomása csütörtökön 18 órától az Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) földszinti kiállítóterme, ahol az Élő Terek című perzsa kortárs művészeti kiállítás alkotásaira rögtönöz zenét a Groningenből (Hollandia) érkező 3times7 jazz trió. A zenekar – Marko Ćurčić, Aleksandar Škorić, valamint Jorrit Westerhof – balkán-blues-pszichedelikus alapokra építkezik. Házigazda: Péter Alpár.

Második megálló a beszélgetésre is provokáló fotókiállítás, amely 19 órakor nyílik a Tein Teaházban. A kiállított képek a „Szegény gazdagok, gazdag szegények" címmel meghirdetett fotópályázat legsikeresebbjei, amelyet a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ, a győri Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség írt ki. A fotópályázatra 37 pályázó összesen 223 pályaművel jelentkezett. Házigazda: Dr. Hajdú Zoltán, a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ elnöke, beszélgetőtársa: Bakó Mihály.

Harmadik megálló a 20 órakor kezdődő Horváth Benji Beatcore című kötetének bemutatója. Házigazda: Szonda Szabolcs, a Kovászna Megyei Könyvtár igazgatója, beszélgetőtársai: Dimény H. Árpád és Kali Ágnes.

Negyedik és egyben utolsó megálló a 21 órakor kezdődő 3times7 jazz koncert. A koncertre jegyet a helyszínen lehet váltani, ára 10 lej. A jazz triót a matakwane szellemisége járja át. Ennek fontos szerepe van abban is, hogy zenéjük a mindennapoktól elszakadó, transzcendens hangulatot áraszt. A nemzetköziség és a műfajbeli sokszínűség jellemzi ezt a zenét: a bluestól a balkán és pszichedelikus műfajok keverésével olyan álomszerű hangulatot teremt, melyre a lélek lebegése, az éber álmodozás és az erőteljes energiakitörések egyszerre jellemzőek.

A rendezvény a Székelyföld Kulturális Fővárosa programsorozat része, partnere pedig Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

 

Kimaradt?