Már készülnek az idei Bonchidai Bánffy-kastély Napokra

A Transylvania Trust Alapítvány idén 14. alkalommal szervezi meg a Bonchidai Bánffy-kastély Napokat augusztus 29-30-án.

Tizennegyedszer válik a Bánffy-kastély művészeti és kulturális események színhelyévé augusztus végén, megszólítva a helyi közösséget és a kolozsvári családokat egyaránt.

A szervezők változatos és gazdag programmal készülnek, melynek keretében a hagyományos programok mellett, mint a színházi előadások, a kézműves foglalkozások, filmvetítések, kiállítások, könnyűzenei koncertek, hangverseny, lovasbemutató, régiség- és könyvvásár, bábszínház, gyerekjátékok, lovaglás, nem hiányoznak az újdonságok sem, mint a városi fonó, a MEETinges találkozó vagy a szociális vállalkozások vására.

Vezetett sétát ebben az esztendőben is napi két alkalommal tartanak magyar és román nyelven.

Délutáni és esti koncertek során fellépnek: The Lemon Bucket Orchestra, Travka, Alexandrina, Koszika and the Hotshots, The Best of Me, Bagossy Brothers Company, Péterfy Bori & The Love band, The Beatalls: The Abbey Road Show (a tribute to The Beatles).

„A Bonchidai Bánffy-kastély Napok olyan kulturális rendezvény, mely során egy csodaszép műemléképület hasznosítása, a közönség szórakoztatása és kulturális örökségünk megismertetése egyaránt célunk” – írják a szervezők a maszol.ro-hoz eljuttatott közleményükben.

A részletes programot hamarosan megtalálják a facebook.com/BanffyCastle és a www.transylvaniatrust.ro oldalakon.

Kapcsolódók

Kimaradt?