Művésztábor kezdődik jövő héten Marosszentgyörgyön

Ötödik alkalommal szervezik meg augusztus 4 – 10. között Marosszentgyörgyön a római katolikus plébánián a Marosszentgyörgyi Kisművészek Táborát.

A Szent Cecília Egyesület szervezésében sorra kerülő táborban három kategóriában folynak majd a szakképzések: ének, hangszeres zene és képzőművészet. Az énekképzés kórusban való éneklést jelent, a képzőművészeti képzés során rajzolni és hímezni tanulnak a résztvevők. Ezen kívül lesz reneszánsz- és néptánc tanulás is.

Esténként koncertek és táncház várja a fiatalokat, augusztus 6-án a bekecsi kápolnához utaznak, ahol 11 órától szentmisén vesznek részt, azt követően pedig jótékonysági koncertet tartanak a kápolna javára. A további tervek szerint 8-án délelőtt meglátogatják a Malom Múzeumot, este 8 órától táborzáró ünnepséget tartanak a kultúrotthonban. Kiállításmegnyitó, tánc és koncert színesíti a programot. Vasárnap délelőtt 10 órától a hálaadó záró szentmisével ér véget az egyhetes eseménysorozat.

Idén 30 gyerek érkezik Zalaszentgyörgyről, 23 Kecskemétről, 50 gyerek pedig marosszentgyörgyi. A rendezvény támogatói: a marosszentgyörgyi polgármesteri hivatal, a Maros megyei tanács, a Communitas Alapítvány és a TimKo pékség, partner a Szent György Gimnázium.

 

Kimaradt?