Mókázásra hívnak hétfőre a Csíki Anyák és segítőik

Minden korosztályt megmozgató, interaktív programokkal készülnek hétfőre, a Központi Parkba tervezett rendezvényükkel a Csíki Anyák Egyesületében. A június 29-én, hétfőn 15-20 óra között körvonalazódó programkavalkádból már most nehéz válogatni.

Logikai feladatok elemistáknak és nagyobbaknak, különböző sportágak ismertetése (taekwondo, judo, kickbox), arcfestés – csak az első lélegzetvételre felsorolható program, amellyel a Csíki Anyák Egyesülete készül.  Felcsigázó programpont a tervezett bábjáték is, melyet a 2008-tól működő Boszorka Egyesület fellépésében élvezhetnek a helyszínre érkezők. Műsoron a kolozsvári bábozás nagymestere, Kovács Ildikó: Cini Samu és Bálna Béla című előadását hirdetik a szervezők.

 A „BioOvi” nyári programját is ismertetni fogják, és mondókázást is terveznek a legkisebbeknek.

És ez még csak a programtervezet friss kínálata. Emellett a 2014-2015-ös Böngésző Játék kiértékelésére is sor kerül, díjazni fogják a hétpróbás pályázatuk ügyeseit, tanítóikat, valamint partnerségben a SimpleX Egyesülettel és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatósággal kiscsoportos tevékenységeket fogak lebonyolítani a park területén.

A hamarosan véglegesülő programot itt lehet majd napirenden követni.

Ami már most biztos: a részvevők oklevéllel távozhatnak, értékes pontszerzés után, „esetleg egy nagyobb arcfestést kapnak ajándékba” – áll a toborzóban. A Böngészők díjazása 16 órától kezdődik, az egyesület honlapján hamarosan megtekinthető az eredményhirdetés.

Az esemény támogatói: Hargita Megye Tanácsa, a Bethlen Gábor Alap és a kolozsvári Koinónia Kiadó.

 

Kimaradt?