„Szárhegyezős” nyári táborrá alakul a Csíki Székely Múzeum

E hét péntekéig lehet még beíratni a gyerekeket a Csíki Székely Múzeum két nyári, múzeumpedagógiai táborába, melyeket a Gyergyószárhegyi Művésztelep 40 évét bemutató időszakos tárlathoz rendelnek az intézmény munkatársai.

 A Csíki Székely Múzeum két múzeumi tábort is szervez idén nyáron a Communitas Alapítvány támogatásával, a Szárhegy 40 időszakos képzőművészeti kiállítás köré: június 29 − július 3. között, valamint július 13 − 17. között naponta 9 és 18 óra között zajlanak a foglalkozások a munkaterv szerint,  és 1−4. osztályos gyerekeknek lehet jelentkezni.

 Amint az intézmény toborzó közleményében kifejtik: a gyergyószárhegyi művésztelep elmúlt negyven évének alkotásaiból válogató tárlat számos vizuális megjelenítési technikát sorakoztat fel, amelyekkel a táborban is kísérletezni fognak.

 „A múzeum egy alkotótáborrá, művészteleppé alakul át”, ahol a gyerekek különböző hagyományos és újszerű anyagok, technikák felhasználásával ismerkedhetnek meg és fejezhetik ki saját világukat. A létrejött egyéni és közös alkotásokból kiállítást szerveznek a tábor végén.

 Tanulmányút Sepsiszentgyörgyre is

A tábor egyik napját tanulmányi kirándulásra szánják, meglátogatják a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítóteret, ahol a gyerekek kortársművészeti foglalkozáson vehetnek részt.

A gyerekekkel két múzeumpedagógus és táboronként négy önkéntes foglalkozik majd.

A résztvevőknek a napi foglalkozásra játszóruhát, műanyagpoharat, napvédő krémet, kalapot, esőköpenyt kell magukkal vinniük.

 Az első táborra június 27-ig, a második táborra július 10-ig várják a jelentkezéseket a honlapon www.csikimuzeum.ro elérhető részvételi lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével. A helyek száma korlátozott.

Jelentkezés, további információk:

Demény Enikő: 0748 769 433, Kádár Kincső: 0751 859 653, valamint a muzeumpedagogia@csikimuzeum.ro email címen.

 

 

Kimaradt?