A debreceni Alföldtől irodalmi díjat kapott Markó Béla

A debreceni Alföld irodalmi folyóirat szerkesztősége az idénTandori Dezső és Fried István mellett Markó Béla költőnek ítélte oda az Alföld-díjat. A rangos magyarországi irodalmi folyóirat díját csütörtökön Debrecenben, a Debreceni Irodalmi Napok programsorozat keretében adták át.

marko-bela-vajdahunyadMarkó Bélát a harmadik Forrás-nemzedék egyik kiemelkedő képviselőjeként költői teljesítményéért, a szonett műfajának látványos megújításáért, műfordítói tevékenységéért, a romániai magyar irodalomban végzett több évtizedes kiemelkedő szerkesztői és szervezői munkásságáért, a lapban rendszeresen megjelenő írásaiért díjazták.

Tandori Dezső az utóbbi évtizedekben klasszikussá váló életművéért, a klasszicizált modern és experimentális törekvéseket ötvöző költészetéért, az Alföld folyóirathoz fűződő kapcsolataiért kapta meg az Alföld-díjat.

Fried István a magyarországi komparatisztika és prózapoétika területén végzett kiemelkedő kutatásaiért, a tágan értelmezett közép-európai és monarchikus kulturális hagyományok magas színvonalú elemzéseiért kapta a díjat. {loadposition szeben}

 

Kimaradt?