ETV

Gyerekhét az Erdélyi Magyar Televízióban

Június 1-7. között a gyerekeket ünnepli, őket állítja középpontjába az Erdélyi Magyar Televízió. Az egyhetes műsorsorozat keretében a Híradó és a különböző magazinműsorok is a legfiatalabb korosztályokat érintő témákat dolgoznak fel, róluk és velük közösen jelentkeznek friss adásokkal.

A Gyerekhét indításaként június 1-én Gyermekhíradóval is jelentkezik a Híradó szerkesztősége. A hétfőn látható különkiadás szerkesztésébe nemcsak besegítenek a fiatal diákok, hanem mikrofont is ragadnak, és teszik fel kérdéseiket a felnőtteknek az őket érintő témák kapcsán. Így, a tervezett Gyermekhíradóban többek közt az oktatásról, a gyermekjogok kérdéseiről, illetve a gyermeknap érdekességeiről is szó lesz majd.

A műsorsorozathoz igazodva a tehetséges gyerekeket állítja fókuszba a kedden, június 2-án látható Metszet és Kultúrcsepp is. Az este 8 órától látható közéleti magazinban a hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozásáról lesz szó, többek között a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület tevékenységének bemutatása által. Ezt követően ugyancsak a tehetségekre összpontosít az ETV este fél 9-kor kezdődő kulturális műsora is: a Kultúrcseppben a különböző művészeti területeken jártas, alkotásukkal, munkáikkal kimagasló eredményeket elért fiatalokról lesz szó.

A televízió életmód magazinjának, a Trendelőnek csütörtökön, június 4-én látható kiadása, illetve a pénteken, június 5-én műsorra tűzött Erdélyi Kávéház is igazodik a Gyerekhét hangulatához. Mindkét műsorban ifjú műsorvezetők lépnek jól ismert kollégáink helyébe, ezáltal a beszélgetések nem csak témáikban, hanem szereplőik révén is a legfiatalabbakra összpontosítanak.

A műsorsorozat utolsó szakaszában a június 6-án, szombat este 6 órától látható Női szeszély is a gyerekeket állítja középpontba. Így többek között megismerhetjük a kicsik véleményét is a felnőttekről és a felnőttkorról, de szó lesz természetes anyagokból készült játékokról is.

A Gyerekhét zárásaként a Hitélet június 7-i adása lesz látható. A vallási-közéleti magazin a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Kollégium ballagásáról jelentkezik, témájában pedig a gyerekkor és a felnőttkor közti határátlépéssel igazodik az ünnepi héthez.

 

Kimaradt?