Lehúzta a magyar és a román eurovíziós versenydalt a brit sajtó

Románia és Magyarország versenydalát egyaránt lehúzta a brit sajtó az Eurovízió kedd este kezdődő elődöntője előtt.

A Mirror kritikusa az összes produkciót meghallgatta és osztályozta. A Romániát képviselő Voltaj együttes daláról, a De la capăt-ról azt írta: „Nem ismertem még senkit, aki egy ilyen szomorú dalt ennyire vidáman adna elő. Lehet, hogy valakinek ezt tetszik, de nekem nem”. A bírálat ellenére Carl Greenwood négy csillagot adott Voltajéknak.

http://www.youtube.com/watch?v=WA3wOKHpzEU

A magyar versenyző, Boggie dalával a kritikus egyenesen kíméletlen volt. „Ez az a fajta dal, amitől az ember elővenné az öngyújtóját, majd leégetné a fülét, mert az is jobb, mint ezt hallgatni. (…) A háborúellenes üzenet szép és jó, kivéve ha a hallgatóság félúton egy könnyed kómába esik a daltól” – írta Greenwod, aki egyetlen egy csillagot adott csak a magyar lánynak.

http://www.youtube.com/watch?v=Z52QQG1hboo

A keddi elődöntőben elsőként a Moldovát képviselő énekes lép színpadra, őt az örmény, a belga, a holland, a finn, a görög, az észt, a macedón és a szerb versenyző követi. Ezután következik a bécsi Stadthalle színpadán Csemer Boglárka Boggie. Őt a fehérorosz, az orosz, a dán, az albán, a román, végül a grúz versenyző követi.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált interneten élőben lehet követni a fesztivál YouToube-csatornáján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?