Lemondott Murányi Marcell, a Népszabadság főszerkesztője

Lemondott a Népszabadság főszerkesztői posztjáról Murányi Marcell csütörtökön. Állítása szerint a sajtóból tudta meg, meghalt az a férfi, akit ő március 30-án elgázolt.

Közleményt adott ki a Népszabadság főszerkesztője, amelyben lemond posztjáról: „Ma reggel, a sajtóból értesültem a megrendítő hírről, hogy időközben elhunyt az a férfi, aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam. A mai napon a Népszabadság főszerkesztői posztjáról lemondtam. Döntésemről tájékoztattam a lap és a kiadó vezetését.”

Murányi Marcellről szerdán írta meg a Napi Gazdaság, hogy cserbenhagyásos gázolással gyanúsítja a rendőrség. A főszerkesztő még aznap kiadott egy közleményt, amelyben azt írta, hogy nem vette észre, ahogyan a Rottenbiller utcában jobbra kanyarodva elsodorta a biciklist, de később, miután hazaérve látta autója sérülését, visszatért a helyszínre, ahol már helyszíneltek a rendőrök. Szerinte szándékos cserbenhagyás nem történt, és abban a közleményben még együttérzéséről biztosította a sérültet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?