Livingroom szombaton Keresztes Sándorral

Folytatódik a Livingroom beszélgetéssorozat a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A meghívott ezúttal Keresztes Sándor színész. A beszélgetésre május 9-én, szombaton 22 órától, a #hattyúdal előadás után kerül sor az emeleti előcsarnokban, a belépés díjtalan. Az est házigazdái: Viola Gábor, Laczkó Vass Róbert, Kántor Melinda, Bodolai Balázs, Balla Szabolcs, Farkas Loránd, Sigmond Rita, Szentkuti Farkas, Szép András, Vajna Noémi, Deák Katalin.

Viola Gábor Keresztes Sándorról: „Kikopott az életünkből a sors fogalma. Egyeseknek karrierje van, másoknak múltja, jövője, de nem sorsa. A héber misztika szerint minden nemzedékben él harminchat olyan ember, akiknek érdemei miatt Isten fenntartja a világot. Harminchat igaz ember, aki a vállán hordozza a világ egész súlyát, s legtöbbször maga sem tud róla. Vajon nem éppen Keresztes Samu a harminchat egyike?

Mit jelenthet mindez? Egy kolozsvári emberről van szó, aki úgy tűnik, ha nem is kimerítően, de rendezte viszonyát a sorssal. Ebben a viszonyban leginkább az elfogadás, az alázat és az örök kíváncsiság jelenti a legnagyobb megtartó erőt.

Úgy tűnik, bárhogy is alakul élete fonala, Samuban megvan az a képesség, hogy önösségét, az állandóan érvényesülni akaró »én«-t meghaladja, úgy a magán-, mint a szakmai életében.

Ezekből a kérdésekből kiindulva, ám legfőképpen arra alapozva, hogy Samu egy kiváló beszélgetőtárs, próbálunk nektek egy másfél órás élményt nyújtani. Számítunk kérdéseitekre, kíváncsiságotokra.”

 

Kimaradt?