Figura-miniévad lesz Sepsiszentgyörgyön

A Figura május 7. és 9. között három előadást mutat be a sepsiszentgyörgyi Új Stúdióban. Ez alkalomból Az arab éjszaka, a Kés a tyúkban, a Kövekkel a zsebében című produkciók tekinthetők meg.

ROLAND SCHIMMELPFENNIG: AZ ARAB ÉJSZAKA

A Figura sepsiszentgyörgyi miniévadának első előadása Albu István rendezésében Az arab éjszaka című produkció, mely május 7-én, csütörtök este 7 órától tekinthető meg.

Roland Schimmelpfennig darabja, Az arab éjszaka, be nem teljesült álmok története: öt szereplő véletlen találkozása egy sokemeletes tömbház mágikus terében. A hetedik emeleti folyosón jobbra 15, balra pedig 16 egyforma lakásban élik mindennapi életüket a tömbház névtelen lakói. Ezen a folyosón a különös 7-32-es számú skatulya lesz az a mágikus tér, ahonnan a szereplők vágyai, álmai kiindulnak egy olyan útra, mely mindannyiuk számára valamilyen fajta különös végzetet hordoz…

DAVID HARROWER: KÉS A TYÚKBAN

Május 8-án, péntek este 7 órától Barabás Árpád rendezésében David Harrower darabját, a Kés a tyúkban című előadást tekinthetik meg a sepsiszentgyörgyi érdeklődők.

David Harrower, skót drámaíró darabja egy isten háta mögötti faluban játszódik. A babonás és tudatlan földművesek alkotta közösségben az asszonyi alázat pont olyan törvény, mint a földművelés valamennyi szabálya. Ebből kifolyólag a történetben egy olyan különös és pusztulást hozó szerelmi háromszög alakul ki, mely a következő kérdésekre is keresi a választ: milyen jelentése van a szavaknak, merünk-e hinni, tapasztalni és ki tudunk-e lépni földhözragadt mivoltunkból, vagy engedelmes jószág módjára hagyjuk magunkat betörni?

MARIE JONES: KÖVEKKEL A ZSEBÉBEN

A Figura sepsiszentgyörgyi előadássorozatát Csuja László rendezésében Marie Jones Kövekkel a zsebében című darabja zárja, mely május 9-én, szombat este 7 órától kerül műsorra.

Marie Jones művében a két szereplő tizenhat karaktert játsszva adja elő azt a történetet, mely egy amerikai filmstáb írországi filmforgatását meséli el. Jake és Charlie statisztaként jó megfigyelői a forgatásnak, általuk ismerhetünk meg többek között egy elkényeztetett dívát, egy toporzékoló rendezőasszisztenst, a helyi papot, az „egyetlen túlélő” statisztát, és egy fiút, akinek az élete szomorú fordulatot vesz…

A státuszproblémák, és az identitásvesztés aktuális kérdéseit körüljáró humoros, iróniát nem mellőző történet helytől függetlenül keresi a választ az örökérvényű kérdésre: hol a helyünk a világban?

Jegyek ára 15 lej, korlátozott számú diák- és nyugdíjas jegy 10 lejért váltható. Jegyek a városi rendezvényszervező irodában kaphatók, vagy előadások előtt a helyszínen. Jegyeket a 0267-312-104-es telefonszámon lehet foglalni.

 

Kimaradt?