Az arab éjszaka és a Kés a tyúkban a Figuránál

Május 5-én, kedden este 7 órától újra megtekinthető Albu István rendezésében Roland Schimmelpfennig darabja, az Az arab éjszaka.

A különös történet úgy is értelmezhető, mint megannyi be nem teljesült álom: öt szereplő véletlen találkozása egy sokemeletes tömbház mágikus terében. A hetedik emeleti folyosón jobbra 15, balra pedig 16 egyforma lakásban élik mindennapi életüket a tömbház névtelen lakói. Ezen a folyosón a különös 7-32-es számú skatulya lesz az a mágikus tér, ahonnan a szereplők vágyai, álmai kiindulnak egy olyan útra, mely mindannyiuk számára valamilyen fajta különös végzetet hordoz…

Ezt követően május 6-án, szerda este 7 órától Barabás Árpád rendezésében David Harrower darabja, a Kés a tyúkban tekinthető meg újra.

David Harrower, skót drámaíró darabja egy isten háta mögötti faluban játszódik. A babonás és tudatlan földművesek alkotta közösségben az asszonyi alázat pont olyan törvény, mint a földművelés valamennyi szabálya. Ebből kifolyólag a történetben egy olyan különös és pusztulást hozó szerelmi háromszög alakul ki, mely a következő kérdésekre is keresi a választ: milyen jelentése van a szavaknak, merünk-e hinni, tapasztalni és ki tudunk-e lépni földhözragadt mivoltunkból, vagy engedelmes jószág módjára hagyjuk magunkat betörni?

Jegyek ára mindkét előadásra 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Jegyek kaphatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, valamint előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

 

 

Kimaradt?