Utcát nevezhetnek el Zwack Péterről és Esti Kornélról

Újabb utcanév-váltásokról, illetve egyes közterületek új nevéről is dönthet a budapesti Fővárosi Közgyűlés mai ülésén, amelyen több mint hatvan előterjesztést tárgyalhatnak meg.

Az előterjesztés szerint Zwack Péternek, a Zwack Unicum elnök-vezérigazgatójának a nevét veheti fel a szintén IX. kerületi Malom kert a Zwack Múzeum és Látogatóközpont közelében. A városligeti körút egy-egy szakaszát Konrad Adenauer egykori német kancellárról, „Európa atyjáról", illetve Ferencsik János nemzetközi hírű magyar karmesterről neveznék el. A III. kerületben, a Máramaros útnál közterületet kaphat Esti Kornél alakja is, akit az előterjesztés szerint Kosztolányi Dezső „igazi pesti polgárként" ábrázolt.

Tom Lantos magyar származású politikusról nevezhetik el a XIII. kerületi Viza utca és Révész utca közötti, eddig névtelen sétányt, a IX. kerületben pedig teret kaphat Vajda László és Madaras József színész is.

Két kerületben az újonnan kialakított beépítések miatt úgynevezett utcanévbokrokat alakítanának ki. A III. kerületben a lakosok szavazatai alapján kilenc különböző fűszernövényről elnevezett utca alkot majd egy egységet, míg a XII. kerületben a szőlészet, borászat témaköréhez kapcsolódva neveznék el a jelenleg névtelen utcákat.

Kimaradt?