A Magvetőt választották az Év kiadójának Magyarországon

A Magvetőt választották idén az Év kiadójának a könyvszakmai képviselői, az Év vidéki könyvesboltja a vecsési Market Central Líra Könyváruház lett, míg az Év fővárosi könyvesboltjának járó díjat a Rákóczi úti Fókusz Könyváruház vehette át a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján vasárnap.

Mint Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója emlékeztetett, immár másfél évtizede döntenek a könyvszakma képviselői titkos szavazással a megelőző év legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó kiadójáról, valamint fővárosi és vidéki könyvesboltjáról.

Idén 15 kiadóra érkeztek szavazatok, amelyek közül a Magvető Könyvkiadó került ki győztesként, elnyerve az Év kiadója díjat. A második legtöbb szavazatot a Corvina Kiadó kapta, a harmadik helyen a Kossuth Kiadó végzett.

A könyvkereskedők versenyében a vidéki boltok kategóriájában idén tizenheten vettek részt, a szavazatok alapján az első helyet a vecsési Market Central Líra Könyváruház szerezte meg, a második helyre a szegedi Fókusz Könyváruház került, a debreceni Libri Könyvesbolt pedig a harmadik lett.

Az Év fővárosi könyvesboltja kategóriában idén tizenöt kereskedőre érkezett szavazat. A harmadik helyen az Örkény István Könyvesbolt végzett, másodikként az Új Buda Center Líra Könyváruház teljesítményét ismerték el, az első helyezett a Rákóczi úti Fókusz Könyváruház lett.

Az immáron negyedik alkalommal, közönségszavazás eredményeként átadott Év hangoskönyve díjat idén Esterházy Péter nyerte el a Ha minden jól megy és A mi a bánat című kiadványaiért, amelyek a Kossuth és a Mojzer Kiadó gondozásában jelentek meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?