Musicalsztár a Báthory Erzsébetben: Walter szerepében Szemenyei János

A Kolozsvári Magyar Operában az Artisjus-díjas Szemenyei János alakítja Waltert az április 26-án sorra kerülő Báthory Erzsébetben. A Szomor György–Pejtsik Péter–Miklós Tibor szerezte nagysikerű musical-operát vasárnap este 18 órától tekintheti meg a közönség. A produkció rendezője Bagó Bertalan, karmestere Kulcsár Szabolcs, koreográfusa pedig Novák Péter.

A musical-opera egy legendás nőalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában. Az előadás a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös együttműködésével született meg, és azt a hagyományt folytatja, amely a magyar történelem és kultúra meghatározó személyiségeit kortárs magyar szerzők új művein keresztül állítja a figyelem középpontjába.

Szemenyei János Székesfehérváron született. 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán, Kerényi Imre osztályában. A diploma megszerzése után a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház szerződtette. 2009-től 2011-ig a Vígszínház társulatának tagja. Ezt követően szabadúszóként dolgozott. 2013 óta a Magyar Színház társulatának tagja, 2014-től zenei vezetője. Kiváló prózai és zenés színházi alakításai mellett számos előadás zenéjét, dalait is ő szerezte. 

 

Kimaradt?