Fotókiállítás szegényekről, gazdagokról Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ és a győri Reflex szervezésében kedd este fotókiállítás nyílt a Deus Providebit Tanulmányi Ház előcsarnokában. A tárlaton a Szegény gazdagok, gazdag szegények című fotópályázatra beérkezett legjobb alkotások láthatók.

Szegényen is lehet boldognak lenni, illetve gazdagon is boldogtalannak – ismertette a fotópályázat lényegét Hajdu Zoltán, a marosvásárhelyi környezetvédelmi civil szervezet elnöke, aki elmondta, európai uniós projekt keretében jött létre az együttműködés a győri fotóklubbal, amellyel közösen a művészet eszközével próbálták felhívni a figyelmet a környezetvédelemre.

Azt, hogy valaki szegényen is lehet boldog a képek illusztrálják, azt már kevésbé sikerült lencsevégre kapni, hogy a gazdagok milyen gondokkal küzdenek – hangzott el a megnyitón. Lajtman Csaba, a győri Reflex elnökségi tagja arról beszélt, hogy kétszáznál több pályamunka érkezett a felhívásra tizenvalahány országból, ezek közül 35 került ki a falakra.

A kiállítás képeit Vajda György újságíró és Both Gyula fotóművész értékelte. A tárlatmegnyitó keretében a legjobb munkákat díjazták. Kucsera Jenő marosvásárhelyi fotóművész, a Marx József Fotóklub tagja nyerte el az első díjat.

A rendezvény második részében, ugyancsak az európai uniós project keretében mutatták be az Artsy M Theathre Troup társulat a Ha nem kapok levegőt című előadását.

Kimaradt?