Romantikus rock-musicalt mutatnak be Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen vendégszerepel az Ivancsics Ilona és Színésztársai néven ismert budapesti társulat a BARBARA című romantikus rock-musicallel, melynek szerzői az Erdélyben igen népszerű Szabó Előd énekes, zeneszerző és Nagy István színművész, kabarészerző, dramaturg. Az előadás rendezője a budapesti Operettszínház művésze: Somogyi Szilárd -Nádasdy Kálmán-díjas. A darab főszereplője Patai Anna, aki kislányként a Megasztárban vált ismertté.

A szereposztás további tagjai: Nádasi Veronika, Bardoczy Attila, Faragó András, Szolnoki Tibor - Jászai díjas, Bajza Viktória, Szabó Gyula Győző, Bodrogi Attila és Kékesi Gábor. Zenei vezető: Lovas Gabriella, koreográfus: Király Béla, jelmez: Halasi Zsuzsa, asszisztens: Márton Fruzsina.

Az alkotók ismertetője szerint az izgalmas rock-musical az 1989/1990-es romániai rendszerváltás idején játszódik, és egy magyar családra gyakorolt hatásán keresztül mutatja be a történelmi eseménysort, illetve meséli el  Barbara, egy fiatal erdélyi lány és szeretett apja történetét. A darab alapmotívuma a jó és a rossz harca, amelyben végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt legyőző szeretet kerekedik felül. Az álmok a darab végére valóra válnak, de nem tipikus "hollywoodi" módon, hiszen az egész történetet áthatja a kárpát-medencei realizmus és a valóság szülte karcos humor.

Az előadásra 2015. április 29-én, szerdán 19.00 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagyteremében.

Jegyek elővételben a Kultúrpalota jegyirodájában vásárolhatóak hétköznap 12.00 órától 17.30-ig. 

Kimaradt?