Szentivánéji álom a kolozsvári operában

Újra műsorra tűzte nagysikerű Szentivánéji álom című táncjátékát a Kolozsvári Magyar Opera. Felix Mendelssohn-Bartholdy remekét április 12-én, vasárnap este 18.00 órától tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadást Jakab Melinda rendező-koreográfus állította színpadra, karmestere pedig Jankó Zsolt.

A Szentivánéji álom ,,nem a párkapcsolatban megjelenő személyiség drámája, hanem látomásos mozgókép-mutatvány, melyben jelenségként mutatkozik meg a személytelen társas ösztön. Kívülnézetben összeurópai tündérmese, belülnézetben csoportos mélylélektan” – írja a műről Géher István, Shakespeare-szakértő. Shakespeare műve a klasszikus mitológia, a néphit, a vallás, a polgári gondolkodás és lényegében a reneszánsz-kori filozófia naiv elemeit forrasztja csodálatos egységbe. A darabban mitológiai istenalakok, tündérek, egy királyi pár, ifjú szerelmesek, jámbor műkedvelő kézművesek  keverednek össze egy bolondos éjszaka játékosan szövevényes bonyodalmaiban, mely végső soron a szerelem mindent legyőző szépségét, az ember örök életszeretetét hirdeti.

Szereposztás:

Vezényel: Jankó Zsolt

Szereplők: Cîmpean Rareş, Bogoi Viorica, Cătălin Filip, Kálmán Róbert, Oprean Simina, Tőkés Ioana, Ianc Florin, Bob Dan, Ciocan Raul, Popa Andreea, Székely Dániel, Hosu Sergiu, Raţiu Camelia, Katrinecz Erika, Pop Radu Valentin, Maja Liliana, Popescu Laurenţiu, Preda Sever, Timofte Daniela, Barabás Júlia, Göllner Delia, Cristea Diana

Fellép a Kolozsvári Magyar Opera zene- és balettkara valamint az Octavian Stroia Balettiskola diákjai és a Katrinecz Erika táncstúdió növendékei

Díszlettervező: Venczel Attila

Jelmeztervező: Ledenják Andrea

Dramaturg: Alexandra Felseghi

Hangversenymester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre

Ügyelő: Gálffy Erzsébet

A rendező munkatársa: Cîmpean Rareș

Rendező-koreográfus: Jakab Melinda

Az Opera pénztárának órarendje az évad végéig megváltozik. 2015 áprilisától június végéig hétfőtől péntekig délelőtt 10 és 13 óra között csak helyfoglalás lehetséges, a pénztár hétfőtől vasárnapig délután 16.30 és 19.00 óra között áll nyitva. Telefonszámok: 0371-395-790, 0264-593-468, e-mail: org@hungarianopera.ro.

 

 

Kimaradt?