Benedek Elek unokái mesélnek Szentábrahámon

Április 10-én, pénteken Szentábrahámon ismét megszervezik a Benedek Elek mesemondó versenyt. A versenyzők és az őket felkészítő pedagógusok reggel 8–9 óra között az iskolában gyülekeznek. 

Kilenc órától a helyi művelődési házban kezdődik a verseny, melyen a környék tíznél több iskolájából általában 25–30 mesemondó vesz részt iskolája képviseletében. A tét nem csupán a legjobb helyezések elérése, hanem a korcsoportonkénti elsők részt vehetnek Keresztúr körzetéből az országos megmérettetésen.

A rendezvényt a Benedek Elek iskola a hasonló nevű alapítvánnyal, idén pedig Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal közösen szervezi, számos környékbeli vállalkozás és magánszemély támogatásával.

A verseny szünetében fellép az iskola néptánc- és gitárcsoportja. Évente kiállítást szerveznek a jelentkezők meseillusztrációiból, Benedek Elek bármely meséjéhez készített rajzzal lehet bejelentkezni. Az értékelés és a díjazás várhatóan déli két óra körül lesz.

A környék legjobb mesemondóinak versenyét idén 21. alkalommal szervezik meg, Benedek Elek sokoldalú és példaértékű munkásságát népszerűsítve, anyanyelvünk ápolásának és védelmének jegyében. A kitűnő színvonalú verseny idén is az iskola vezetőinek és pedagógusainak hozzáállását dicséri, lehetőséget adva a tehetség megmutatkozásának és különleges élményt szerezve minden jelenlévőnek.

Kimaradt?