„Trendhagyó” irodalomóra és koncert Sepsiszentgyörgyön

A versnek mindenütt helye van, ezzel az üzenettel szervez két koncertet is a Kávészünet együttessel a Szitakötő ifjúsági műsor és a Szentgyörgyi Ifjúsági Tanács-SZIT.

Több célcsoport is magáénak érezheti ezeket az alkalmakat, hiszen 14 órától Trendhagyó irodalomórára kerül sor a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola Nagytermében, amely elsősorban diákoknak és tanáraiknak szól. Este pedig 20 órai kezdettel a Bástya Vendéglőben koncerteznek a Kávészünetesek, ahová mindenkit nagy szeretettel várnak.

Az interaktív előadásokat ígérő Kávészünet együttes attól érdekes, hogy a mai zenei életben, egyszerre nyújt kulturális élményt és szórakoztató kikapcsolódást az egyre népesebb közönségének. Számos, neves költőnk versét bújtatják dallamokba, nem kímélve a sorokat. Hangot adnak Ady Endre, József Attila, Juhász Magda, Ábrányi Emil, Varró Dániel, de még Williams Shakespeare versének is, az irodalom és zenekedvelők nagy örömére.

A Szentgyörgyi Ifjúsági Tanács-SZIT elnöke, Székely Róbert elmondta, idén kicsit másképp ünneplik a Friss Fm hullámhosszán hallható Szitakötő ifjúsági rádióműsor születésnapját, hasznosan. Hasznosan, hiszen ezekkel a koncertekkel szeretnének segíteni a diákoknak megkedvelni a költészetet és minőségi kikapcsolódási lehetőséget nyújtani azoknak, akik valami újra vágynak.

 A szervezők szerint ez a Kávészünet nem keserű, nem édes, pont jó egy kellemes estéhez.

A rendezvényeket támogatja Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa. Része a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa –rendezvénysorozatnak a Hagyomány évében, partnerek a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola, a Bástya vendéglő és a Háromszéki Ifjúsági Tanács-HÁRIT.

Kimaradt?