A Tein Teaházban koncertezik a 30Y pécsi zenekar

Március 26-án, csütörtökön este nyolc órától Sepsiszentgyörgyön a Tein teaházban koncertezik a pécsi zenekar, a 30Y alternatív rockzenekar. Előzenekar a FaceToday. Jegyek elővételben 20 lejért kaphatóak, a helyek száma korlátozott, a nagy érdeklődés miatt érdemes mielőbb kiváltani a belépőt. A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa Program által támogatott koncert egy erdélyi, három állomásos turné része.

„A 30Y öt fiúból áll. Kettő testvér, három nem. A 30Y nem szereti kategorizálni, milyen zenét játszik, minthogy nem hisz abban, hogy a zene dobozolható lenne. Illetve két részre talán: jóra és rosszra. A 30Y jó zene. A 30Y nem szereti a telet, mert nincs megfelelő fűtés a próbatermében, csúszósak az utak, és gyakran köd van hajnalban. A 30Y szerint a tél balesetveszélyesebb, mint a többi évszak. A 30Y szeret szánkózni. A 30Y beteg. A 30Y szereti a nyarat, mert a lányok rövid szoknyákban és trikókban járnak. A 30Y mosolyog. A 30Y sokat káromkodik. A 30Y nem vallásos. A 30Y apolitikus. A 30Y érzékeny. A 30Y szereti az egyszerű mondatokat. A 30Y asszociatív. A 30Y szokott olvasni. A 30Y nem ír…" – így vallanak a pécsi alternatív zenekar tagjai: Gradvolt Endre – gitár, Sárközy Zoltán - billentyűs hangszerek, vokál, Beck László - dob, vokál, Varga Ádám - basszusgitár, vokál és Beck Zoltán - gitár, ének.

A sepsiszentgyörgyi közönség Beck Zoltánnal, a csapat frontemberével találkozott a pulzArt kortárs művészeti fesztivál első kiadásán. Az Artisjus-díjas zenész maga is érdekes figura,  civilben egyetemi adjunktus. Stílusteremtő szövegírói, előadóművészi tevékenységével jelentősen hozzájárult az igényes pop-rock kultúra magyarországi térnyeréséhez.

A székelyudvarhelyi alapítású, de leginkább Kolozsváron tevékenykedő FaceToday zenekar  tavaly a Szent György Napokon a legjobbnak bizonyult a Háromszéki Diákegyüttesek Találkozóján, de ezt követően az egri Bolyki-völgyben szervezett Éter tehetségkutató fesztivált is megnyerte. Butu Arnold (ének, gitár), Siklódi Bátor (basszusgitár), Lukácsi Előd (gitár) és László Péter (dob) lépett már fel a Szigeten és a Félszigeten, de Tusványos sem idegen tőlük, és voltak már a Quimby, az Intim Torna Illegál és a Kistehén előzenekara is. A srácok zenéjüket alternatív rock, punk rock stílusba kategorizálják, és már egy egész komoly rajongótáborral rendelkeznek.

Kimaradt?