Éjjeli menedékhely hete a Csíki Játékszínnél

Március 24. és 29. között öt alkalommal látható az Éjjeli menedékhely a Csíki Játékszín műsorán. Március 24-én, 25-én és 26-án 17 órai kezdettel diákbérletes előadásokra kerül sor, kedden a Csongor és Tünde bérleteseket, szerdán az Arlechino bérleteseket, míg csütörtökön a Romeo és Júlia bérleteseket várják a nézőtérre.

A színház világnapján, március 27-én, pénteken 19 órától a Hamlet bérleteseknek játssza a társulat Gorkij drámáját. Előadás előtt elhangzik a világnapi üzenet, amelynek megfogalmazására idén Krzysztof Warlikowskit, az egyik legismertebb lengyel színházi rendezőt kérték fel. A társulat az előadást követően, 22 órakor közönségtalálkozóra hívja a nézőket, a színház előterében tartandó beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Vasárnap, március 29-én 19 órától a Liliomfi bérletesek tekinthetik meg a produkciót. A bérlettel műsorra tűzött előadásokra a fennmaradó helyek függvényében jegyek is válthatók. Helyfoglalás a 0266-314472-es vagy a 0751-039026-os telefonszámokon lehetséges.

Gorkij 1902-ben írt drámája ezen a címen vált közismertté magyar nyelvterületen, noha a mű eredeti címe: A mélyben. Szereplői megfeneklett sorsú, a társadalom peremére szorult emberek, akik Kosztiljov menhelyében kilátástalan társbérletben tengődnek, összezárva. Egy furcsa vándor érkezik közéjük, Luka. Az élet értelmét elveszettnek látó lakókkal ellentétben ő az emberi értékek tagadhatatlanságát vallja és sorstársai számára képes megcsillantani a reményt, mely mégis pusztító illúziónak bizonyul.

A majdnem teljes társulatot felvonultató produkció rendezője Victor Ioan Frunză, díszlet-jelmeztervezője Adriana Grand. A produkció megtekintését 14 éven felülieknek ajánljuk. Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jött létre.

MAKSZIM GORKIJ

ÉJJELI MENEDÉKHELY

dráma két részben

szereposztás a szerző által megjelölt sorrendben: Mihail Ivanovics Kosztiljov, a menedékhely tulajdonosa: KERESZTES SZABOLCS, Vaszilisza Karpovna, a felesége: SZABÓ ENIKŐ, Natasa, Vaszilisza húga: BOKOR ANDREA/ CZIKÓ JULIÁNNA, Medvegyev, a nagybátyjuk, rendőr: GIACOMELLO ROBERTO, Vászka Pepel, csibész: PUSKÁS LÁSZLÓ, Klescs, Andrej Mitrics, lakatos: VASS CSABA, Anna, a felesége: FEKETE BERNADETTA, Násztya, egy álmodozó lány: DÁLNOKY CSILLA, Kvasnya, özvegy kereskedőnő: BARTALIS GABRIELLA, Bubnov, sapkakészítő: KOSZTÁNDI ZSOLT, Báró, képzelt nemes: BENDE SÁNDOR, Szatyin, bűnöző, mezei filozófus: KOZMA ATTILA, Színész, színész: VERESS ALBERT

Luka, csavargó: FÜLÖP ZOLTÁN, Golyvás, rakodómunkás: PAP TIBOR, Tatár, rakodómunkás: BILIBÓK ATTILA. Fordította: MORCSÁNYI GÉZA, dramaturg, rendezőasszisztens: BUDAHÁZI ATTILA, díszlet-jelmeztervező: ADRIANA GRAND, rendező: VICTOR IOAN FRUNZĂ.

március 24. kedd, 17 óra Csongor és Tünde bérlet

március 25. szerda, 17 óra Arlechino bérlet

március 26. csütörtök, 17 óra Romeo és Júlia bérlet

március 27. péntek, 19 óra Hamlet bérlet, a Színház Világnapja

március 29. vasárnap, 19 óra Liliomfi bérlet

Kimaradt?