Új bábelőadás vendégszerepel Hargita megye kistelepülésein

Újabb bábelőadás tájoltatását szervezi a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Hargita Megye Tanácsával. A Kolozsvári Bábjátszótér előadója, Demeter Ferenc a megye több településén is bemutatja Oscar Wilde A boldog herceg című művét.

A boldog herceg március 24-én, kedden fél tíztől a székelyudvarhelyi Ficánka napköziben mutatkozikbeaz óvodásoknak, majd 12 órától a bikafalvi óvoda és a Lókodi Ifjúsági Alapítvány (LIA) Bikafalván működő kirendeltsége fiataljai számára lesz megtekinthető az előadás. Szerdán, 25-én 12 órától Kászon község iskolásai és óvodásai, valamint a kászonaltízi Balási-kúriában, a Böjte Csaba által működtetett Szent Katalin-házat benépesítő szociális családok árva gyermekei a település művelődési otthonában láthatják a bábelőadást. Csütörtökön, 26-án pedig 9 órától a varsági Kőrösi Csoma Sándor Iskola tanulói, 11 órától pedig a tisztási tanulók láthatják majd Wilde Vadas László rendező és Demeter Ferenc bábjátékos által átdolgozott igencsak megrázó történetét.

A művet így jellemzik: talán a világirodalom legszebb meséinek egyike A boldog herceg. Kevés olyan alkotás van a világon, amely ennyire fájdalmasan tisztán, gyermeki egyszerűséggel fogalmazza meg az eredendő jóság, az önzetlen szeretet lényegét. Oscar Wilde, amellett, hogy gyermekül ír, megteremti a felnőttben is azt a csodás állapotot, amikor úgy nézhet a világra, mint a gyermek, aki volt.

Kimaradt?