Kézdivásárhelyi vendégelőadás Gyergyószentmiklóson

A kézdivásárhelyi Városi Színház francia komédiáját, Eugène Labiche: A Lourcine utcai gyilkosság című darabját – Pálffy Tibor rendezésében – március 22-én, vasárnap 19 órától tekinthetik meg a Figura Stúdió Színházban.

Az előadásra a jegyek ára felnőtteknek 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Információk, jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

A média akarva-akaratlanul hatalom. Egy ártalmatlannak tűnő kis információ-értékű hír olyan folyamatokat képes beindítani, melyeknek következményeit már nem lehet visszafordítani. Ehhez természetesen megfelelő táptalaj kell: Lenglumé, a főszereplő, akinek fogalma sincs, hol és hogyan töltötte az előző éjszakát. A görbe éjszaka történéseinek felidézését nehezítik a megmagyarázhatatlan részletek, mint a főszereplő kormos kezei, ruhái között talált szőke hajfonat, ágyában horkoló régi iskolatársa. A két tárgy, egy zöld esernyő és egy G.M. monogramos zsebkendő eltűnése akkor vált ki pánikot, mikor a szereplők az újságban egy szenesasszony meggyilkolásáról olvasnak, akinek holtteste mellett a tettesek egy zöld esernyőt és egy monogramos zsebkendőt felejtettek...

Aki látta a Másnaposok sikerfilmek valamelyikét, nagyon jól tudja, hogy miről van szó. Az alapszituáció ugyanaz. Egy alkoholgőzös este eseményeinek felderítése, jónéhány komikus jelenet, és esetünkben egy gyilkosság, amely igencsak megfűszerezi a cselekményt.

Szereposztás:

Lenglumé: Fekete Zsolt

Mistingue: Lung László Zsolt

Justine: Páll Gecse Ákos

Norine: Mezei Gabriella

Potard: Orbán Levente

Díszlet- és jelmezterv: Kupás Anna

Zene: Kónya Ütő Bence

Rendező: Pálffy Tibor

 

 

 

Kimaradt?