Öt napig tart a színházi világnap Kolozsváron

Miniévaddal és változatos programmal ünnepli a Kolozsvári Állami Magyar Színház az idei színházi világnapot.

„Megéri ünnepelni, mert itt a tavasz, mert elővesszük a bicikliket, és megnyitjuk a legfrissebb és legnépszerűbb előadásainkból álló miniévadot. Mert a színházi világnap nálunk az idén öt napig tart. Mert kiderül, hogy milyen színekben látják a színházat a grafikusok. Mert a Bulgakov udvarán jó hangulattal, gulyással és asztalitenisszel várunk mindenkit. Mert felfedezőútra indulunk a kulisszák mögött: Mert a színházban most először lesz igazi popcornos, szemüveges mozi. Mert a gyerekdélelőttön mesevilággá változik a stúdió. Mert a VIÁs vacsorát idén Laczó Júlia álmodja meg, a meglepetésekkel fűszerezett színházi menüt pedig színésztündéreink varázsolják az asztalra, mialatt Váta Loránd sanzonműsora és Szép András zongorakísérete teremt különleges hangulatot. Mert a Livingroomban a társulat legfiatalabb színészeivel beszélgetünk. Mert utolsó este megnézzük a #‎hattyúdal munkafolyamatáról készült filmet és az előadás létrejöttéről kérdezzük az alkotókat.” – ígérik a Kolozsvári Állami Magyar Színház munkatársai.

Részletes program:

március 24., kedd

14 – 17: Kulisszalátogatás. Az idegenvezetésre előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen. A 25 fős csoportokat 45 percenként várjuk a színház bejáratánál.

16 – 19: Bogrács és asztalitenisz a Bulgakov Kávéházban (Inocențiu Micu Klein 17. szám)

20: Aki elzárja az éjszakát - előadás a Stúdióteremben. 

16 – 19: Színházmozi az emeleti előcsarnokban

 

március 25., szerda

14 – 16: Kulisszalátogatás. Az idegenvezetésre előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen. A 25 fős csoportokat 45 percenként várjuk a színház bejáratánál.

14 – 18: Színházmozi az emeleti előcsarnokban

19: Az öreg hölgy látogatása - előadás a nagyteremben. Rendező: Tompa Gábor

 

március 26., csütörtök

10 – 14: Játékdélelőtt a stúdióteremben

14 – 17: Színházmozi az emeleti előcsarnokban

19: Színházi vacsora a VIA étteremben (Virág/Inocențiu Micu Klein utca 6. szám)

20: A vágy - előadás a stúdióteremben. rendező: Albu István

 

március 27., péntek

10 – 12: Kulisszalátogatás. Az idegenvezetésre előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen. A 25 fős csoportokat 45 percenként várjuk a színház bejáratánál.

18: Ványa bácsi - stúdióelőadás a nagyszínpadon. Rendező: Andrei Șerban

22: LivingroomNo.07 - beszélgetés fiatal színészekkel az emeleti előcsarnokban. Meghívottak: Imre Éva, Marosán Csaba, Sigmond Rita, Vatány Zsolt

 

március 28., szombat

10 – 13: Kulisszalátogatás. Az idegenvezetésre előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen. A 25 fős csoportokat 45 percenként várjuk a színház bejáratánál.

20: #hattyúdal - előadás a stúdióteremben. Rendező: Sinkó Ferenc

21.30: Q & A - beszélgetés az alkotókkal a stúdióteremben

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

Kimaradt?