Az András Lóránt Társulat újabb Ionesco-darabja a Figuránál

A nagy sikerű Dirty Dancing után március 6-án, péntek este 7 órától a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat egy újabb előadással, Eugen Ionesco A székek című darabjának táncszínházi adaptációjával érkezik a gyergyószentmiklósi Figurához. 

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen.
Információk és jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Az előadásról: A magányos pillanatok felismerésekor rádöbbenünk arra, hogy az ember által érzékelt világ szerelemközpontú, és az élet szerves része a szerelem. A kiteljesedett lét feltétele az a tapasztalás, ahogyan az ember érzelmileg viszonyulni kénytelen a másik nemhez. Vagy él a kínálkozó lehetőségekkel, vagy úgy megy el mellettük, hogy tudomást sem vesz róluk, anélkül fogalmazva meg ki nem mondott véleményét helyzetekről, szituációkról, hogy valaha is megtapasztalta volna azok milyenségét. Az élet is egy ilyen meg nem tapasztalt, önkéntelen kísérlet, melyben nem a lassú halálba fordulás örömét éli meg az ember, hanem az öröknek hitt változás depresszív reményét.
 

Szereplők: Györfi Csaba, Pál Alíz, Bezsán Noémi

Koreográfus: Pál Alíz

Kimaradt?