Bemutatták a Fehérlófia táncos mesedarabot Marosvásárhelyen

Nem csupán a magyar gyerekeknek készült a Maros Művészegyüttes új produkciója, a Könczey Árpád rendezte és koreografálta Fehérlófia zenés-táncos mesejáték – mondta a maszol.ro-nak Barabási Attila Csaba igazgató, aki a román kisiskolásokat is várja az előadásaikra.

A tánc és a zene nyelve mindenki számára érthető, a motívumok hasonlóak a magyar, a román, valamint a környező népek népmesevilágában. A Maros Művészegyüttes román tagozata még nem készít táncjátékot, mesedarabot, ezért Barabási úgy véli, a magyar együttes ezt az űrt is betöltheti azzal, hogy román településekre is elviszi a meseelődását, illetve előadótermében román iskolásokat is fogad.

A Fehérlófiát először tíz évvel ezelőtt vitte színpadra az együttes, azóta kicserélődött a táncosok nagyrésze, a szereposztás változott, a koreográfia is más, tehát egy vadonatúj előadást láthat a közönség. Könczey Árpád rendezte, állította össze a koreográfiát és a zenét, a díszlet Bandi Kati képzőművész munkája.

Az előadás, amelyet március 1-én, vasárnap este mutattak be Marosvásárhelyen, a Maros Művészegyüttes nagytermében, második premierje az együttesnek az idei évadban. „Ilyen még nem volt, hogy három hónap alatt két bemutatót tartson az együttes” – fogalmazott az igazgató, aki közönségsikernek szánta a darabot, úgy véli: kicsik és nagyok egyaránt szeretni fogják, nemcsak itthon, de a határokon túl is, hiszen máris több turné, kiszállás szerepel a terveik között. 

Kimaradt?