Bánffy Farkas lesz a Nyitott szemmel beszélgetősorozat vendége

Természetes közegéből kiszakított és elűzött arisztokrata család, a losonczi báró Bánffyak leszármazottja Farkas, a fugadi báró, aki frissdiplomás mérnökként, magyarnak mutatóba költözött haza a visszaszolgáltatott Fehér megyei családi fészekbe 2007-ben. Bánffy Farkas a Nyitott szemmel címó beszélgető sorozat e havi kiadásának vendége. A beszélgetésre 2015. február 26-án, csütörtökön, 18 órától kerül sor a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Otthon érzi magát Erdélyben és a családi legendáriumban egyaránt, ez neveltetés kérdése is a Bánffyaknál. Döntése történeti romantika, kötelességtudat és gazdasági ráció függvénye egyidőben.

Családi birtokaik visszaszerzése felér egy kalandregénnyel: a fugadi báró töretlen kitartással és magabiztossággal kilincseli végig a román államigazgatás különféle hivatalait, lelkesedése pedig nem hiábavaló. Birtokot igazgat, néptánctábort szervez, közösségi központról álmodik. Műemlék-épületek rehabilitációja, mintagazdaság, munkahelyteremtés – ilyesmik jönnek hosszútávon számításba, és mindaz ami ezekkel jár. Egy nagy Monopoly – vallja Bánffy Farkas, a Nyitott szemmel címó beszélgető sorozat e havi kiadásának vendége, aki pontosan tudja, hol a helye a világban, Erdélyben és az erdélyi magyar arisztokrácia 21. századi palettáján. A beszélgetésre 2015. február 26-án, csütörtökön, 18 órától kerül sor a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

A beszélgetés címe: Arisztokrata gyakorlatban, házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Kimaradt?