Nagyváradon vendégszerepel az András Lóránt Társulat

Két előadással vendégszerepel a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat Nagyváradon február 24-25-én, tájékoztatott a Nagyvárad Táncegyüttes sajtószolgálata. Mindkét előadást a Szigligeti Stúdióban tartják majd, jegyeket a Szigligeti Színház jegyirodájánál lehet vásárolni.

Február 24-én 18, (illetve érdeklődés esetén 20 órától is) láthatják a társulat Dirty Dancing című előadását, február 25-én 19 órától pedig A székek című darabot tekinthetik meg.

Az első darab egy tizenéves lányról szól, aki egy, számára ismeretlen világba csöppen, ahol végre élni látja az embereket. Ösztöne azt diktálja, hogy ez az a hely, ahol felszabadulhat, és új élményeket fedezhet fel. Itt találkozik „a férfival”, aki első perctől felkelti a figyelmét, sőt megmagyarázhatatlan vágyakat ébreszt benne. „A nővé válás folyamata ettől a pillanattól végérvényesen és visszafordíthatatlanul beindul, minden természetes velejárójával együtt: izgalom, féltékenység, szerelmi háromszög, dráma, beteljesülés...” – áll Dirty Dancing ajánlójában.

Fellépnek: Orbán Eliz-Beáta, Péterfi Arnold, Deák Orsolya, Gothárd Veronika, Ruszuly Ervin, Dabóczi Dávid, Mario García, Macaveiu Blanka, Pál Alíz, Pop George, Tomşa Cristian, Tőkés Imola; koreográfia: Nagy Orsolya és Deák Orsolya (latin táncok).

Február 25-én 19 órától A székek című darab van műsoron, amely Eugène Ionesco azonos című drámájának táncszínházi adaptációja.

„A magányos pillanatok felismerésekor rádöbbenünk arra, hogy az ember által érzékelt világ szerelemközpontú, és az élet szerves része a szerelem. A kiteljesedett lét feltétele az a tapasztalás, ahogyan az ember érzelmileg viszonyulni kénytelen a másik nemhez. Vagy él a kínálkozó lehetőségekkel, vagy úgy megy el mellettük, hogy tudomást sem vesz róluk, anélkül fogalmazva meg ki nem mondott véleményét helyzetekről, szituációkról, hogy valaha is megtapasztalta volna azok milyenségét. Az élet is egy ilyen meg nem tapasztalt, önkéntelen kísérlet, melyben nem a lassú halálba fordulás örömét éli meg az ember, hanem az öröknek hitt változás depresszív reményét.” – olvasható A székek ajánlójában.

Szereplők: Györfi Csaba, Pál Alíz, Bezsán Noémi; koreográfus: Pál Noémi

Kimaradt?