Közösségi misszió: Márton Áron nagyjátékfilm

Újabb állomásához érkezett a Mustármag megújulási szolgálat által kezdeményezett Márton Áron-misszió, amelynek része egy, a püspökről szóló játékfilm készítése. Erdély több településén tájékoztató és támogatásszervező találkozóink keretében kerülhetnek közelebb Márton Áron szellemiségéhez adományozó filmkockajegyek megvásárlásával is segíthetik a film létrejöttét.

Mint ismeretes, a Márton Áron szellemiségét valló közösség összefogásával és anyagi támogatásával készítenénk el a püspök életéről szóló nagyjátékfilmet. Ez a film (melynek költségvetése 1 millió euró) Erdély legkritikusabb történelmi korszakának küzdelmeit, ugyanakkor a legszebb erkölcsi győzelmeit hivatott szemléltetni. Azt szeretnénk, hogy ez az alkotás a hívő népközösség tanúságtétele legyen. Mivel a filmnek közösségi súlypontja van, ezért többezer szereplőt vonunk be, több mint 20 helyszínen, 140 helység lakóit tervezzük megszólítani. A nagyobb tömegek megmozgatása lehetőséget ad arra, hogy népünk újrafogalmazza önmagát, önerőre ébredjen. Már az előkészület alatt felszínre kerül mindaz, ami abban az időben éltette és összetartotta a népet: a hit, az együttműködés, a kölcsönösség, az egymásért érzett felelősség.

„Szellemi és anyagi összefogásra van szükség. Igazi erőpróba még az ilyen keményfából faragott nép számára is ” - mondja Papp László a Mustármag megújulás-szolgálat vezetője.

Tájékoztató és támogatásszervező találkozók

A Márton Áron-misszió fontos mozzanatának érezzük az emberekkel való személyes találkozást, mely során lehetőség nyílik arra, hogy az alkotást támogatva a közösségek tanúságot tegyenek a hitükről, az együttműködési képességükről, a kölcsönösségre és az egymásért érzett felelősségre építve.

Csíkszentdomokost, Székelyudvarhelyet, Csíkszeredát és Gyergyóalfalut követően, február 19-én, csütörtökön a Marosvásárhelyi Területi Rádió Stúdiótermébe várjuk az érdeklődőket délután 5 órára.

2015 február 26-án a gyergyószentmiklósi Művelődési Központ Karancsi Sándor termében kerül sor tájékoztató/támogatásszervező találkozóra, délután 6 órától.  Ezt követően február 25-én Szovátán találkozunk az érdeklődőkkel.

Adományozó Filmkocka-jegyek

Az ÁRON FILM EGYESÜLET  5, 10 és 50 lejes adományozó filmkocka-jegyeket bocsátott ki, amelyek kiváltásával bárki támogathatja a Márton Áron püspök  és népe életét bemutató filmet. Az adományozó filmkockajegy technikailag megkönnyíti az adomány átadását és biztosítja az adományozó nevének dokumentálását. Azt szeretnénk, hogy hálából megőrizzük mind a támogató közösségek, intézmények, mind a magán személyek nevét. Ezért arra kérjük az adómányozót, hogy a filmkockajegy felső részére írja fel nevét, míg a jegy hátlapjára a lakhelyét. Ezt a részt tépje le és az adománnyal együtt dobja az úrnába.

Az adományozó filmkockajegyek megtalálhatóak a Merkúr üzletekben de hamarosan más kereskedelmi központokban is fellelhetőek lesznek.

A cégek, intézmények a www.martonaronfilm.ro oldalon megtalálhatják a banki átutaláshoz szükséges adatokat.

Aki más úton szeretné segíteni a film létrejöttét, az adományát beviheti bármely plébániára, parókiára.

A film négy évszakos forgatást igényel. Amennyiben a gyűjtés úgy halad 2015 őszén szeretnénk elkezdeni a film őszi jeleneteinek forgatását, Csíkszentdomokoson.

Ezért arra kérjük Önöket, hogy lehetőségük szerint támogassák ezt a közösségépítő vállalkozást.

ASOCIATIA ARON FILM EGYESULET

Cím: Tîrgu-Mureş, Str. Călăraşilornr.1 Adószám: CIF:33035501

Kont: OTP BANK ROMANIA SA

Euro: RO69OTPV320000915978EU01

Forint: RO19OTPV320000915978HU01

Ron: RO15OTPV320000915978RO01,

Sucursala: Ag. Piata Trandafirilor - Tirgu-Mures, OTP Bank

Kapcsolódók

Kimaradt?