Rumcájsz, a rabló Csíkba megy

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház február 18-án, szerdán 12 órától Csíkszentdomokoson a Cekapecc bérleteseknek játssza Václav Čtvrtek – Kárpáti Péter: RUMCÁJSZ, A RABLÓ című mesejátékát. Február 19-én, csütörtökön 11.30-tól és 13.30-tól Csíkkarcfalván a Babszem Jankó gyerekbérletesek tekinthetik meg az előadást.

A fennmaradó helyek függvényében bérletes előadásainkra is válthatók jegyek. Jegyek ára 7 lej.

Rumcájsz nem mindig volt útonálló. Valamikor Jicínben élt családjával és cipészmesterként dolgozott. A városka pökhendi ura azonban egy napon azt szerette volna kikényszeríteni a lakosságtól, így Rumcájsztól is, hogy tisztelje őt. Rumcájsz azonban inkább a város melletti erdőbe költözött ki. Pökhendi grófok helyett vidám manókkal, beképzelt grófnék helyett tündérekkel barátkozott, s így élte tovább, egy elhagyatott barlangban, vidám és békés életét.

Innen folytatódik történet: azon a bizonyos reggelen, amikor a barlangot kölnibűz árasztja el. Hogy ki a rettenetes bűz okozója, kit akarnak Rumcájsz nyakára költöztetni albérlő gyanánt, no meg az, hogy miként kerül szamócalekvár az uraság fejére megtudható a Figura Rumcájsz, a rabló című előadásából.

Kimaradt?