Az RMDSZ búcsúja Kusztos Endre grafikus-festőművésztől

 Az erdélyi magyar képzőművészet rangos alkotójától búcsúzunk megrendülten tragikus körülmények között megszakadt életpályája végén.

 A 90 éves, makfalvi származású grafikus és festőművész, Kusztos Endre öröklétbe való távozása mindnyájunkat fájdalommal töltött el, de bölcsessége és értékteremtő munkájának lenyűgöző tárgyi bizonyítékai itt maradnak velünk, közösségünk féltett kincseiként őrizzük tovább.

 A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kegyelettel emlékezik mindarra, amit Kusztos Endre és több évtizedes munkássága jelentett az erdélyi magyarság, közösségünk képzőművészeti élete számára.

 Általa a hazai magyar történelem zaklatott időszakainak hiteles szemtanúja is örökre távozott, magával vitte a megélt események emberi relikviáit.

 Azzal a reménnyel hajtunk most fejet páratlanul gazdag életpályája előtt, hogy alkotói világát méltó módon át tudjuk örökíteni az új nemzedékekre. Ez a nemes feladat hárul mindnyájunkra, erdélyi magyarokra, a folyamatos emlékezéssel rójuk le hálánkat értékteremtő munkájáért.

 Vigasztalódást gyászoló családjának!

Áldott és örök legyen az emléke!

KELEMEN HUNOR

szövetségi elnök

Kapcsolódók

Kimaradt?