A Kelekótya együttes gyerekkoncertjei Gyergyóban

Február 16-18. között Gyergyóditróban egy alkalommal, Gyergyószentmiklóson három alkalommal koncertezik a Kelekótya együttes. A farsangi gyerekkoncertekre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak. 

A Kelekótya együttes 2001-ben alakult. Fennállása óta a saját szerzemények mellett a gyermekirodalom megzenésített értékes darabjaival – a Kaláka, Sebő Ferenc, Bojtorján, Halász Judit és mások dalait tolmácsolva – szól a mostani és valamikori gyermekekhez. A hattagú zenekar elsődleges célja, hogy hagyományos száraz hangszerekkel (nagybőgő, furulya, mandolin, hegedű, gitár stb.), az élő előadásmód átütő erejével közvetítse a magyar irodalom – Kányádi, Weöres, József Attila és mások – műremekeit, és ez által ellensúlyozza a médiában jelenvaló, nem a gyermeki világnak szóló zenei és más audió-vizuális műfajok egyeduralmát.

A koncertsorozat időpontjai:

február 16., hétfő, 12:00 – Gyergyóditró

érvényesek a gyerekbérletek

február 17., kedd – Figura, nagyterem

10:00 – érvényes a Kukucsi bérlet

február 18., szerda – Figura, nagyterem

10:00 – érvényes a Csipike bérlet és a Tutyi Mutyi Móka bérlet

12:00 – érvényes az Orros, a törpe bérlet és a Tutyi Mutyi Móka bérlet

A bérletesek által le nem foglalt helyekre jegyek is válthatók. A belépő ára 6 lej, megvásárolható a Figura jegyirodájában munkanapokon 10.00 és 12.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Tel.: 0752-227-751.

Kimaradt?