Sepsiszentyörgyön is bemutatják a Szép város Kolozsvár! kiállítást

Szép város Kolozsvár! címmel kiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban február 17-én, 17 órától. A vándortárlat a Kovászna Megyei Tanács és a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola, a Kolozs Megyei Tanács, valamint a kolozsvári Tudor Jarda Művészeti Népiskola együttműködésének eredményeként érkezik a háromszéki városba.

A Kolozsvárt és művészeit bemutató vándorkiállítás már az ország több városát is bejárta: Bukarestben, Reşiţán, Szatmárnémetiben, Marosvásárhelyen, Gyulafehérváron, Nagykárolyban, Temesváron, Brăilán, Botoşaniban is bemutatták különböző témakörben és címekkel: Szeretem Kolozsvárt, Szeretem Kolozsvárt és Tordát, Cluj-Kolozsvár-Klausenburg, Szerelmeslevél Kolozsvárhoz, Kolozsvárról. Ugyanakkor 2014-ben a határon túlra is eljutott, a kolozsvári népiskola művészei Chişinăuban és Cernăuţiban is bemutatkoztak.

A Románia-szerte egyedülálló projekt célja, hogy támogassa Kolozsvár pályázatát a 2021-es Európa Kulturális Fővárosa cím  elnyerésében.

A Szép város Kolozsvár! projekt a Művészeti Népiskola 2014-es évfolyamának alkotásait mutatja be, a művészek a Kolozsvár témát dolgozták fel újfajta megközelítésben. Ugyanakkor kiállításra kerülnek a Kolozsvár egy avasi szemével projekt keretében elkészült alkotások is, melynek szerzője Vasile Marina, a Szatmárnémetei Művészeti Iskola végzettje.

A kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi művészeti népiskolák között jól működő kapcsolat van, évente valósítanak meg közös kulturális és nevelési programokat – ennek köszönhető a sepsiszentgyörgyi kiállítás létrejötte is. 

Kimaradt?