Színházvetélkedő középiskolásoknak: „kámsz.zip”

Csapatos vetélkedőre hívja a Kolozsvári Állami Magyar Színház a kincses város középiskolás diákjait a Színházi Világnapon (március 27.) A kalandra 3-4 fős csapatok jelentkezését várják a vilagnap@huntheater.ro e-mail címre február 27-éig.

„A színházvetélkedő első részében online aktivitásra, városban kószálásra és fiktív szereplők bőre alatti fészkelődésre is szükség lesz. A második fordulóban a csapatok már szemtől szemben mérkőzhetnek meg a színház büféjében” – írják a szervezők.

A vetélkedőre március 27-én, délelőtt, a Színházi Világnapon kerül sor. Este az ötödik Livingroomra is sor kerül, ahol a vetélkedő eredményhirdetését követően a kolozsvári társulat négy legfiatalabb színészével beszélgethethetnek az érdeklődők.

A feladatokat pontokba szedték a kezdeményezők, íme:

1.      Hozzátok létre kedvenc, a kolozsvári színház előadásaiból választott szereplőtök (például Ványa bácsi) Facebook-profilját! Az oldalt aktívan kezeljétek a vetélkedőig, szereplőtök lájkolja kedvenc oldalait, ossza meg kedvenc zenéit, videóit. Folyamatosan posztolja, hogy mi történik vele, pillanatnyi állapotát az előadás történéseinek megfelelően.

2.      Készítsetek és posztoljatok a szereplő idővonalára egy maximum 3 perces videót, amelyben bemutatjátok a választott szereplő egy napját: hová jár, mit olvas, mit csinál? Értékelési szempontok: kreativitás, leleményes megoldások az előadás és a valós világ találkoztatására, a szereplő karakterének megőrzése és adaptálása.

3.      Szerkesszétek meg Az öreg hölgy látogatásából ismert Güllen város turisztikai prospektusát! A leírásban térjetek ki a legfontosabb műemlékek, szórakozóhelyek, az előadásban elhangzó helyszínek ismertetésére. Keressetek a városban olyan életképeket, amelyek a gülleni hangulatot idézik. A leírásokat illusztráljátok az ezekről készített fényképekkel. A bemutatót PowerPoint (.ppt) formátumban küldjétek el a vilagnap@huntheater.ro e-mail címre március 26-áig!

Kimaradt?